Viktiga punkter för resultat

Jul 30, 2017 @ 23:41

Idag har jag haft ett toppenbra pass på gymmet! Nu är jag glad om jag orkar träna i 1 timme, brukar oftast bli kortare efter Lennox föddes. Men alla pass räknas och det är snarare kvaliteten än kvantiteten som är viktig. Fokusera hellre på att utföra de övningar du gör korrekt där du använder utmanande vikter än hastar igenom övningen med lättare vikter som inte är så jobbiga för dig. Det kommer bryta ner dina muskler mer än om du lallar runt och gör många övningar. 

En annan grej är att försöka hinna träna alla muskelgrupper minst en gång i veckan, gärna 2. Hinner du bara träna 2 pass rekommenderar jag antingen ett överkroppspass och sen ett underkroppspass eller två helkroppspass med fokus på basövningar. 

En av de allra viktigaste punkterna är att få i dig tillräckligt med protein. Inte så roligt om man tar i på gymmet och sen får negativ effekt istället pga kosten. Även kolhydrater är viktigt för återhämtningen men protein är den viktigaste biten för återhämtningen av musklerna. Är du osäker om du får i dig tillräckligt rekommenderar jag att du räknar dina kalorier och makros, har du svårt för att få i dig tillräckligt är kosttillskott i form av proteinpulver eller proteinshake guld värt. Eller om du bara vill få i dig något smidigt och gott efter träning. Såklart rekommenderar jag fitnessgurus produkter som jag själv använt i några år nu. Med tanke på att jag är vegetarian och har svårt att få i mig protein så räddar mina kosttillskott mig, annars hade jag nog inte kunnat bygga så pass mycket muskler då proteinintaget blivit för lågt. Så deras kosttillskott ger mig vad jag behöver utöver min kost. De produkterna jag använder dagligen är → denna proteindryck och deras One Whey proteinpulver. Ibland unnar jag mig en proteinbar men är inget måste att ha hemma, snarare något lyxigt jag gärna tar när jag blir sugen eller som ett mellanmål. Aminosyrorna dricker jag under varje träningspass och minns inte när jag var utan dom, säkert 4 år sedan. Så jag kan inte riktigt vara utan mina kosttillskott  De är ju även väldigt goda och samtidigt ger mig detdär extra som jag behöver per dag. 

 

 

I samarbete med fitnessguru

Comments (2)
SaraHej Malin! Nu ska vi se om jag kan formulera min fråga så att man förstår den. Om jag har ett dagligt kaloribehov på 2000 och istället äter 1500 om dagen. Då går jag ner ca 0,5kg/vecka. Men om jag oxå tränar och blir av med 500 kalorier till någon dag, bör jag då äta 500 kalorier till de dagar jag tränar? Hoppas du förstod :) Tack!2017-07-31 00:13
Malin BjörkHej! Beror helt på hur du beräknat ditt dagliga behov. Man brukar räkna med all aktivitet per vecka och även då träningen så då ska du inte räkna om ifall du tränar. Om det inte är inräknat behöver du då äta mer :) 2017-08-01 21:15
OPTIONS